Yabancılar için Oturum İzni

Türkiye, coğrafi konumu, dünya çapındaki mega projelere ev sahipliği yapması, kültürel ve sosyal olanakları, gelişmiş mimari teknolojileri ve kolay ödeme planına sahip lüks konut projeleriyle yabancı uyruklu kişiler tarafından gerek yatırım gerekse yaşamak için en çok tercih edilen ülke haline gelmiştir.

Yabancı uyruklu kişiler, geçerli pasaportları veya pasaport yerine geçen belge ile Türkiye’ye giriş yaparak geldikleri ülkeye uygulanan vize veya vize muafiyeti süresince ülkemizde konaklayabilirler. Ancak vize veya vize muafiyeti süresinden daha fazla süreyle kalmak isteyen yabancılar, ikamet tezkeresi almak zorundadırlar. Türkiye’de geliş amacına bağlı olarak çok sayıda ikamet tezkeresi türü vardır ancak yeni yapılan düzenlemeyle, yabancı uyruklu kişiler ülkemizden gayrimenkul satın alarak hem Türk vatandaşlığına hem de uzun dönem ikamet tezkeresine sahip olabilmektedirler. Bodrum White olarak, sizlere ikamet tezkeresi alma sürecinizin her adımında yanınızda oluyoruz.

İkamet tezkeresi, 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na (YUKK’a) göre yabancılara Türkiye’de kalmak üzere verilen izin belgesidir. İkamet izni, oturum izni ve oturma izni de denmektedir.

İkamet İzni İçin Gayrimenkul Almanın Avantajları Nelerdir?

  • Gayrimenkul tapusu, ikamet izninin yenilenmesinde en önemli faktör ve Türk vatandaşı olabilmenin anahtarıdır.
  • Türkiye’de eve sahip olan aile reislerinden birisi (karı veya koca) oturum izni alırsa, ailenin geri kalan üyeleri de (18 yaşın üzerindeki çocuklar hariç) otomatik olarak aynı haklara sahip olur.
  • Kira sözleşmesiyle alınan oturum izni Turistik vizedir ve vatandaşlık hakkına sahip olamaz.
  • Türkiye’de gayrimenkul sahibi olan yabancılar, 5 yıl sonra Türk vatandaşlığı başvurusu hakkına sahip olur, kira sözleşmesi ile vize uzatma işlemi yapmasına gerek kalmaz.

Türkiye’de İkamet İzni Çeşitleri

Türkiye’deki ikamet izin çeşitleri, ülkeye geliş amacına bağlı olarak altı (6) ana kategoriye ayrılmaktadır.

1.
Kısa Dönem İkamet İzni

Belirli bir durumlar için geçerli farklı türlerde kısa dönem ikamet izni bulunmaktadır.

2.
Uzun Dönem İkamet İzni

Türkiye’de yaşamış olan yabancı uyruklu kişiler, uzun dönem ikamet izni için başvurabilirler.

3.
Aile İkamet İzni

Bu oturma izni, ailelerini Türkiye’ye getirmek isteyen yabancı uyruklu eşler ve/veya Türk vatandaşlarının yakınları için ayrılmıştır.

4.
Öğrenci İkamet İzni

Türkiye’de her hangi bir eğitim kurumunda öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin Türkiye’ye gelmeden önce “öğrenci ikamet izni” almaları gerekmektedir.

5.
İnsani İkamet İzni

İç savaştan kaçma, insan haklarının ihlali, mülteci ve çok çeşitli kişisel insani durumlardan muzdarip olanlara bir (1) yıl geçerli ikamet izni verilmektedir.

6.
İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni

Bu ikamet izni, insan ticareti mağduru olduğu veya olabileceği yönünde kuvvetli şüphe bulunan yabancılara verilmektedir.

Yabancılar için Oturum İzni ve işlemleri hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 

Compare listings

Karşılaştırmak