Gayrimenkul Yatırımı ile Türk Vatandaşlığı Edinme

Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla yabancıların Türk vatandaşlığına geçişine ilişkin bazı düzenlemeler yapıldı.

Türkiye’de en az 250.000 USD değerinde gayrimenkul alan ya da noterden 250.000 USD değerinde mülk satın alma taahhüdünde bulunan yabancılar doğrudan Türk Vatandaşı olabilecekler.

Güvenilir uzmanların danışmanlığında ve doğru yasal destek ile Türk vatandaşlığına başvurmak oldukça kolay bir süreçtir.

Müşterilerimize sunmuş olduğumuz görüntülü görüşme sayesinde Türkiye’ye seyahat etmenize gerek kalmadan hayalinizdeki evi bir telefon ile satın alabilirsiniz! Şirket avukatlarımıza vereceğiniz vekaletname ile tüm satın alma ve vatandaşlık başvuru sürecini sizin adınıza takip ediyoruz.

Rahatça arkanıza yaslanabilirsiniz; deneyimli ve uzman Bodrum White ® ekibi olarak hayallerinizdeki evi keşfetmekten Türk pasaportu almanıza dek tüm süreçte yanınızdayız.

Türkiye’de Vatandaşlık Alma Yolları

1.

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık

2018 yılında Türk Hükümeti, Türk vatandaşı olmak isteyenler için yeni bir sistem başlattı.
Bu sisteme göre, Türkiye’de en az 250.000 USD’lik gayrimenkul satın alan veya en az 500.000 USD yatırım yapan yabancılara yaptıkları yatırımlara 3 yıl boyunca dokunmamak kaydıyla Türk vatandaşlığı verilmektedir.
Sabit sermayeye en az 500.000 USD yatırım yapan veya 50 Türk personeli çalıştıranlar da bu sistemden faydalanabilir.

2.

Turkuaz Kart Sistemi

2017 yılında tanıtılan Turkuaz kart sistemi, bilim insanı, sanatçı ve sporcu gibi kişileri ülkeye çekmek için ve yabancı yatırımcı, sermaye sahiplerinin Türkiye’de çalışma ve ikamet izni konusunda karşılaşabilecekleri engellerin ve uzun bürokratik süreçlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan bir sistemdir.

Ayrıca bu sistemle Türk vatandaşlığına da başvuru mümkündür.

3.

Gayrimenkul ve Oturma İzni Sahipleri

Türkiye’de 5 yıllık ikamet izni alan ve bu iznin 5 yılını kesintisiz bir şekilde Türkiye’de geçiren herhangi bir mülk sahibi vatandaşlığa başvurabilir.

5901 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kesintisiz oturma izni için gereklilikleri listeler. Mülk değeri için minimum bir tutar yoktur.

4.

Doğum ile Kazanılan Vatandaşlık

Türk anne ve Türk babadan Türkiye sınırları içinde doğarak Türkiye Cumhuriyeti kütüğüne kaydolmak en kolay yoldur. 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun birinci maddesine göre, ebeveynlerinden birinin Türk olan bir ailede doğan vatandaşların bir kerede vatandaşlık alma hakkı vardır.
Ek olarak, eğer bir anne ve babanın Türk vatandaşlığı başvuruları onaylanırsa bu başvuru hakkı çocuklara da verilir. Ayrıca, Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanlar da bu haktan yararlanabilir.

5.

Evlilik Yolu ile Kazanılan Vatandaşlık

Birçok yabancı, bir Türk vatandaşıyla 3 yıl süren evliliğinden sonra Türk vatandaşlığı elde etmektedir. Başvuru sahiplerinde, aile birliği içinde evliliği sürdürmek, evlilik birliğine zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak ve ulusal güvenlik veya kamu düzeni için tehdit teşkil etmemek gibi bazı koşullar aranmaktadır.

Türk Vatandaşlığı için Gerekli Belgeler

Vatandaşlık için belge hazırlamak özel bilgi ve tecrübe gerektirir. Her insanın farklı koşulları ve statüleri olduğu için şirket avukatlarımızdan hukuki destek almanızı öneririz.

Türk Vatandaşlığı başvurusu için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

  1. Başvuru Formu
  2. Geçerli pasaport
  3. Her aile üyesine ait 4 adet vesikalık fotoğraf
  4. Doğum belgesi
  5. Pasaportunuzun üzerine kayıtlı ikamet izni veya geçerli Turist Vizesi
  6. Evli ise, eşinin ve varsa 18 yaşından küçük çocukların kimlikleri ve aile bağlarını kanıtlayan resmi belgelerin aslı (evlilik cüzdanı veya evlilik belgesi, çocukların doğum belgeleri)
  7. Eşi veya yakınları T.C. vatandaşı iseler, nüfus cüzdanı fotokopileri ve Türkiye’de ikamet adresleri
  8. Başvuru için yapılan ödeme makbuzu
  9. Değerleme raporu
  10. 250.000 USD değerinde ödeme yapıldığını gösteren dekont
  11. Satın alınan mülk inşaat halinde veya proje aşamasında ise; Noter tasdikli mülk satın alma taahhüdü.

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı edinme işlemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 

Compare listings

Karşılaştırmak